Antena 3 CNN Externe Catastrofă ecologică la Marea Neagră. Peste 30.000 de păsări au murit - GALERIE FOTO

Catastrofă ecologică la Marea Neagră. Peste 30.000 de păsări au murit - GALERIE FOTO

Catastrofă ecologică la Marea Neagră. Peste 30.000 de păsări au murit -
<font color=red>GALERIE FOTO</font>
13 Noi 2007   •   07:51

Urmări grave ale poluării pe Marea Neagră, din cauza păcurii deversate de unul din vasele care au naufragiat duminică, după o furtună violentă. Peste 30.000 de păsări şi un număr uriaş de peşti au pierit în nordul Mării Negre. Trei marinari şi-au pierdut viaţa şi 20 sunt daţi dispăruţi, după ce cinci nave au naufragiat în zona strâmtorii Kerci, care desparte peninsula Crimeea de ţărmul rusesc. Autorităţile locale vorbesc despre o adevărată catastrofă ecologică. Una dintre nave transporta păcură, iar alte trei - sulf. Mii de tone de păcură s-au scurs în mare.

Ecologiştii au semnalat imediat dezastrul, dar demnitarii au vorbit, la început, doar de un ?incident serios?. Luni, însă, guvernatorul provinciei ruse Krasnodar a recunoscut că se confruntă cu o catastrofă ecologică. Prim-ministrul Viktor Zubkov soseşte marţi în zonă, pentru a conduce operaţiunile de curăţire, în care au fost mobilizaţi 500 de militari. Continuă şi căutarea marinarilor dispăruţi, deşi marea rămâne agitată.

Mai la vest, salvatorii ucraineni caută şi ei 15 marinari de pe un cargou georgian scufundat în larg. Mai mult noroc a avut echipajul unui vas eşuat lângă o plajă din Crimeea în timp ce transporta echipament agricol din România spre Rusia. Toţi marinarii au fost aduşi la ţărm, în condiţii dificile.

Acesta ar putea fi cel mai grav dezastru ecologic din Marea Neagră, din ultimii ani. Ecologiştii au criticat autorităţile care permit ieşirea în larg a unor nave nesigure. Marţi, în zonă se aşteaptă din nou ploi, ninsori şi puternice rafale de vânt.

DEZASTRUL DE LA MAREA NEAGRĂ ÎN IMAGINI ? Sursa: Novosti

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close