Oferta pentru părinţii care doresc să ştie în orice clipă ce fac copiii lor nu este însp limitată doar la telefoanele mobile. Există chei magnetice, ceasuri sau brăţări cu funcţie de geolocalizare, brăţări pentru glezne care monitorizează starea nou-născuţilor sau chiar paturi dotate cu senzori şi conectate la internet care îi dă de gol pe adolescenţii care nu se culcă la timp.
Pentru părinţii care doresc să ştie în orice moment ce fac copiii lor, dar care vor să rămână discreţi, există o gamă de aplicaţii pentru telefoanele mobile şi tablete care le permite să acceseze, spre exemplu, fotografiile făcute de copii, mesajele pe care şi le dau, istoricul căutărilor pe internet dar şi să trimită alerte către părinţi ori de câte ori copilul lor părăseşte un perimetru predeterminat.
Şocant e însă faptul că unii părinţi le pun cipuri copiilor, potrivit unui reprezentant al Centrului naţional american pentru copii dispăruţi sau maltrataţi.
Specialiştii avertizează însă că astfel de modalităţi de spionare a copiilor sunt contraproductive pentru părinţii care au probleme de comunicare cu copiii lor şi care doresc să se reapropie de aceştia. Ei îi sfătuiesc pe părinţi să apeleze doar în ultimă instanţă la astfel de gadgeturi şi aplicaţii, doar atunci când ştiu sigur că nu mai pot avea încredere în copilul lor.