Antena 3 CNN Externe Cât câştigă liderii statelor din G8

Cât câştigă liderii statelor din G8

Cât câştigă liderii statelor din G8
18 Aug 2007   •   09:33

Salariile liderilor din cadrul G8 au devenit obiect de studiu pentru un tabloid german. Cotidianul Bild a publicat un top al salariilor şefilor de stat şi de guvern al celor mai puternic industrializate ţări. Dacă primul loc este ocupat de preşedintele Statelor Unite, codaşul clasamentului este chiar puternicul său adversar de la Kremlin.

Potrivit cotidianului Bild, liderul de la Casa Albă, George W. Bush, are un venit lunar de 33.000 de dolari. Preşedintele american este urmat de premierul Marii Britanii, Gordon Brown. Şeful cabinetului de la Londra are un salariu lunar ?frumuşel?, de aproximativ 23.300 de euro. Nici premierul nipon nu se poate plânge. Shinzo Abe ocupă locul trei în topul Bild, cu un salariu de 21.000 euro. Cancelarul german Angela Merkel s-a clasat abia pe locul 4, cu peste 20.000 de euro pe lună, fiind urmat de şeful guvernului italian, Romano Prodi, care câştigă puţin sub 19.000 de euro. Potrivit unor surse oficiale de la Roma, suma este formată din două salarii - de deputat şi de premier.

În topul salariilor şefilor de stat şi de guvern, alcătuit de cotidianul Bild urmează premierul canadian Stephen Harper, cu 23.000 de dolari canadieni pe lună, şi preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, cu 6.600 euro. ?Codaşul? acestui top este Vladimir Putin. Preşedintele rus are un salariu de doar 4.900 de euro.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close