Antena 3 CNN Externe Castrare chimică pentru violatori. Italia ia în calcul să legifereze pedeapsa la iniţiativa lui Matteo Salvini

Castrare chimică pentru violatori. Italia ia în calcul să legifereze pedeapsa la iniţiativa lui Matteo Salvini

Matteo Salvini cu mainile impreunate
Castrare chimică pentru violatori. Italia ia în calacul să legifereze pedeapsa la iniţiativa lui Matteo Salvini. Foto: Getty Images
de N.B.    |    19 Sep 2024   •   15:36

În Camera Deputaţilor din Italia a fost aprobată pe ordinea de zi iniţiativa partidului La Lega al lui Matteo Salvini care prevede înfiinţarea unei comisii care să dezbată propunerea legislativă conform căreia cei care comit infracţiuni legate de violenţe sexuale să fie pedepsiţi prin castrare chimică.

Se ia în calcul ca această pedeapsă să fie aplicată cu consensul violatorilor de a adera la tratamente atât psihiatrice, dar şi farmacologice. Castrarea chimică constă în administrarea de medicamente care inhibă eliberarea de hormoni care stimulează testicolele să secrete testosteron, diminuând astfel libidoul.

Conform La Repubblica  Matteo Salvini, la aflarea veştii că iniţiativa este luată în calcul, a exclamat: "Victorie! Un alt pas important înainte pentru bătălia noastră istorică pentru dreptate și bun simț: toleranță zero față de violatori și pedofili."

Această reacţie soseşte în contextul în care partidul La Lega a încercat încă din 2002 să realizeze o lege care să pedepsească astfel violatorii. 

Pe de altă parte opoziţia din Italia consideră că această propunere de a supune un deţinut unor pedepse corporale încalcă orice principiu de umanitate şi justiţie, de aceea opoziţia a anunţat că va înerca să îpiedice această propunere.

Mai mulţi medici, dar şi jurişti din Italia atrag atenţia asupra faptului că metoda propusă de partidul La Lega rezolvă chestiunea inhibării dorinţei sexuale, dar nu şi pe cea a comportamentului sexual violent.



În Italia, ultimele statistici arată că 1870 de persoane sunt condamnate în acest moment pentru violenţă sexuală.

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close