Antena 3 CNN Externe Câștigătorii de la Eurovision, concert improvizat la granița cu Polonia, în ”drumul spre casă”

Câștigătorii de la Eurovision, concert improvizat la granița cu Polonia, în ”drumul spre casă”

Orchestra Kalush a oferit o interpretare improvizată a melodiei ”Ștefania”, la granița dintre Polonia și Ucraina. Cântecul include versurile ”întotdeauna îmi voi găsi drumul spre casă, chiar dacă toate drumurile sunt distruse”.

Orchestra Kalush
Câștigătorii de la Eurovision, concert improvizat la granița cu Polonia, în ”drumul spre casă” Sursa foto: Colaj / Twitter - Tasha ????/stop hating over esc
de Cerasela Stafie    |    17 Mai 2022   •   08:55

Trupa, a cărei muzică îmbină folkul tradițional cu hip-hop, a fost întâmpinată de militari și femei cu flori albastre și galbene. Artiștii le-au cântat melodia câștigătoare.

”Ștefania” fusese printre favorite la câștigarea concursului de cântece Eurovision din orașul Torino, din nordul Italiei. Victoria decisivă a fost adusă de public, cu 439 de puncte, punând trupa pe primul loc printre cei 25 de finalişti.

Piesa, care include versurile ”întotdeauna îmi voi găsi drumul spre casă, chiar dacă toate drumurile sunt distruse”, a fost scrisă de solistul Oleh Psiuk, ca un omagiu adus mamei sale. Cântecul a căpătat o nouă rezonanță printre ucraineni, devenind un imn în ţara lor sfâşiată de război.

Într-un interviu la televiziunea italiană, duminică seara, Psiuk, care luni a împlinit 28 de ani, s-a emoționat când a vorbit despre mama sa: ”a stat trează până la 3 dimineața, să ne încurajeze”.

”În orașul nostru, Kalush, sirenele sună de patru ori pe zi,” a povestit artistul, potrivit The Guardian.

Orchestra Kalush, o trupă formată din șase persoane, a primit o permisiune specială pentru a călători la cea de-a 66-a ediție a concursului de cântece Eurovision. Au călătorit până în Polonia, iar de acolo au zburat la Torino. Un membru al trupei a rămas în Ucraina pentru a lupta.

Psiuk a spus că, după ce vor ajunge acasă, își vor scoate ținutele de scenă și vor purta uniforma rezistenței ucrainene: ”ca orice ucrainean, suntem gata să luptăm cât de mult este necesar”.

El a făcut o cerere pentru găzduirea concursului de cântece Eurovision de anul viitor în orașul asediat Mariupol.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close