Antena 3 CNN Externe Casa Albă spune că atacurile coloniștilor israelieni împotriva palestinienilor din Cisordiana sunt „inacceptabile”

Casa Albă spune că atacurile coloniștilor israelieni împotriva palestinienilor din Cisordiana sunt „inacceptabile”

OSINT Jit
Incendii și violențe declanșate de coloniști evrei în localitatea Jit, Cisiordania. Sursă foto: X@sentdefender
de Roxana Mihăiescu    |    16 Aug 2024   •   09:42

Casa Albă a calificat joi drept „inacceptabile” violenţele coloniştilor israelieni împotriva civililor palestinieni în Cisiordania ocupată, după un atac soldat cu un mort şi o persoană grav rănită, potrivit Autorităţii Palestiniene, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Atacurile coloniştilor violenţi împotriva civililor palestinieni în Cisiordania sunt inacceptabile şi trebuie să înceteze”, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe, într-un comunicat.

Oficialul american a cerut, de asemenea, autorităţilor israeliene să ia măsurile necesare pentru a „proteja toate comunităţile”.

„Aceasta include intervenţia pentru a pune capăt unor astfel de violenţe şi tragerea la răspundere a autorilor unor astfel de violenţe”, a adăugat el.

Potrivit Ministerului Sănătăţii palestinian, atacul, care a vizat localitatea Jit, între oraşele Nablus şi Qalqilya, a provocat moartea unui bărbat în vârstă de 23 de ani, care a căzut „sub gloanţele coloniştilor”. Un alt palestinian a fost grav rănit, fiind împuşcat în zona pieptului, a adăugat ministerul.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că în jurul orei 20:00 (17:00 GMT) „zeci de civili israelieni, unii dintre ei mascaţi, au intrat în Jit, au incendiat vehicule şi infrastructură din zonă, şi au aruncat cu pietre şi cocktail-uri Molotov”.

Preşedintele israelian Isaac Herzog a „condamnat ferm” atacul şi a calificat violenţele drept un „pogrom”.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close