Antena 3 CNN Externe Casa Albă reacționează după atacul Israelului asupra unui spital din Gaza, soldat cu incendierea unei tabere de refugiați: "Îngrozitor"

Casa Albă reacționează după atacul Israelului asupra unui spital din Gaza, soldat cu incendierea unei tabere de refugiați: "Îngrozitor"

Incendiu la spitalul Al-Aqsa din Gaza dupa o lovitura israeliana
Israelul a anunțat că examinează informațiile conform cărora IDF ar fi lovit și incendiat o tabără de persoane strămutate lângă un spital din centrul Fâșiei Gaza. Sursă foto: Hepta
de A.I.    |    14 Oct 2024   •   23:21

Casa Albă anunță că a transmis Israelului reacția sa după un atac al IDF asupra unui spital din Gaza, în urma căruia mai mulți oameni au murit, iar o tabără de corturi a fost incendiată.

"Imaginile și înregistrările video cu (...) civili strămutați care ard de vii în urma unei lovituri aeriene israeliene sunt profund tulburătoare și ne-am exprimat clar îngrijorarea față de guvernul israelian", a declarat John Kirby, consilierul Casei Albe pentru comunicări legate de securitatea națională, potrivit Times of Israel.

"Israelul are responsabilitatea de a face mai mult pentru a evita victimele civile, iar ceea ce s-a întâmplat (la spitalul bombardat, n.r.) este îngrozitor, chiar dacă Hamas opera în apropierea spitalului, în încercarea de a folosi civili ca scuturi umane", a aăugat Kirby.

Armata israeliană a confirmat în cursul zilei de luni că a lovit complexul spitalicesc Al-Aqsa situat în orașul Deir al-Balah din centrul Fâșiei Gaza. Potrivit IDF, în locația respectivă funcționa un centru de comandă operat de teroriști Hamas.

Presa palestiniană a relatat că trei persoane au fost ucise și alte 40, rănite în urma raidului israelian.

Imagini care circulă pe rețelele de socializare și a căror autenticitate nu a putut fi probată imediat, arată mai multe corturi incendiate și oameni cuprinși de flăcări, în timp ce alte persoane încearcă să stingă incendiul declanșat în urma atacului.

Forțele de apărare israeliene au comunicat că examinează relatările conform cărora ar fi lovit o școală în care se aflau persoane strămutate de războiul împotriva grupării Hamas.

Acest nou incident vine la scurt timp după ce, duminică seara, tancurile israeliene au bombardat și ucis cel puțin 22 de palestinieni într-o școală ce adăpostea persoane strămutate, în tabăra Nuseirat din centrul Fâșiei Gaza.

Mulți dintre strămutații din enclava palestiniană ca urmare a războiului își caută adăpost în clădirile școlilor.

Marea majoritate a celor 2,4 milioane de locuitori ai Fâșiei Gaza au fost strămutați cel puțin o dată de la începutul conflictului declanșat de raidurile grupării palestiniene Hamas în sudul Israelului, la 7 octombrie 2023, în care au fost ucise 1.200 de persoane iar alte 251 au fost luate ostatice.

×
Subiecte în articol: al-Aqsa Fasia Gaza Israel Hamas
Parteneri
x close