Antena 3 CNN Externe Biden și-a anunțat stafful de campanie că nu se retrage: „Nimeni nu mă împinge la o parte. Nu plec”

Biden și-a anunțat stafful de campanie că nu se retrage: „Nimeni nu mă împinge la o parte. Nu plec”

hepta_7925665
Președintele american Joe Biden nu ia în calcul să se retragă din cursa pentru al doilea mandat, spune și Casa Alba. Foto: Hepta
de Robert Kiss    |    03 Iul 2024   •   22:19

Casa Alba neagă informații publicate, miercuri, de The New York Times, potrivit cărora Joe Biden s-ar gândi să se retragă din cursa pentru un nou mandat. „Președintele nu abandonează”, a spus secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre. Într-o declarație anterioară, Jean-Pierre a spus că președintele american nu are Alzheimer sau „vreo altă formă de demență”. Joi, Biden a apărut alături de vicepreședinta Kamala Harris, cea despre care se spune că ar fi principala persoană care l-ar putea înlocui, într-un apel cu stafful de campanie. Potrivit unor surse citate de presa din SUA, Biden a spus că nu se retrage și că e în competiție „până la capăt”.

„Permiteți-mi să spun asta cât se poate de clar, cât de simplu și direct pot: candidez. Nimeni nu mă împinge la o parte... Nu plec. Sunt în cursa asta până la capăt și vom câștiga”, le-ar fi transmis Biden.

Cei doi i-au asigurat pe membrii echipei de campanie că sunt în această luptă pentru realegere împreună. Surse citate de AP au declarat că a fost o discuție motivațională, subliniind miza alegerilor și revenind la comentariile anterioare făcute de Biden după dezbaterea cu Trump, că atunci când este doborât, se ridică și încă plănuiește să câștige alegerile, scrie The Guardian.

„Nu ne vom da înapoi. Vom urma exemplul președintelui nostru. Vom lupta și vom câștiga. Joe Biden și-a dedicat viața luptei pentru poporul țării noastre. În acest moment, știu că toți suntem pregătiți să luptăm pentru el”, ar fi spus și Kamala Harris.

La Casa Alba, secretarul de presă Karine Jean-Pierre a spus că Biden nu va ceda presiunii de a renunța, după prestația slabă din dezbaterea cu Donald Trump.

„A fost călătoria. Iar călătoria a dus la o răceală. Nu este ceva neobișnuit”, a spus aceasta, referindu-se la deplasarea președintelui american în Europa, înaintea dezbaterii.

Jean-Pierre a adăugat că astfel de lucruri îi afectează pe oameni, indiferent dacă au 20 sau 80 de ani.

Joe Biden „rămîne în cursa” pentru realegere, a dat asigurări Casa Albă.

Însă, potrivit Bloomberg, zeci de democrați din Congres iau în considerare semnarea unei scrisori pentru a-l îndemna pe Biden să se retragă.

Potrivit surselor, cei care iau în calcul să semneze această scrisoare sunt democrații care candidează în prezent pentru realegere în „districtele democrate sigure”.

Creșterea presiunii interne și dezamăgirea din partea donatorilor și parlamentarilor democrați au crescut împotriva lui Biden și a echipei sale de campanie după performanța slabă a președintelui la dezbaterea prezidențială de săptămâna trecută.

Articolul Bloomberg urmează unui alt articol din New York Times din această dimineață despre Biden care i-ar fi spus unui aliat cheie că se gândește dacă să rămână în cursă.

Casa Albă a negat informațiile, spunând despre ele că sun „false“.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cine e Victoria Starmer, soția noului premier britanic
x close