Antena 3 CNN Externe Casa Albă anunţă că amână cu 16 luni onorarea contractelor de armament, pentru a reface stocurile Ucrainei

Casa Albă anunţă că amână cu 16 luni onorarea contractelor de armament, pentru a reface stocurile Ucrainei

Casa Albă anunţă că amână cu 16 luni onorarea contractelor de armament, pentru a reface stocurile Ucrainei
John Kirby anunţă că livrările de rachete celorlalte ţări care aşteaptă acum la coadă urmează să fie amânate. Sursă foto: Arhivă Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2024   •   00:24

Statele Unite îşi modifică prioritatea livrărilor de rachete achiziţionate prin contract de alte state, pe care le amână cu 16 luni, şi urmează să furnizeze rachetele care ies de pe linia de producţie Ucrainei, anunţă într-un comunicat Casa Albă, notează news.ro. 

Reprezentantul NSC a anunţat că Statele Unite şi-au informat toţi clienţii cu privire la această ”măsură extraordinară”.

”Acest lucru va garanta că suntem în măsură să furnizăm Ucrainei rachetele de care are nevoie pentru a-şi menţine stocurile într-un moment-cheie al războiului, către sfârşitul verii şi la toamnă”, a declarat joi presei un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate (NSC) de la Casa Albă, John Kirby.

În acest context, ”livrările acestor rachete celorlalte ţări care aşteaptă acum la coadă urmează să fie amânate”, a anunţat el.

El a dat asigurări că această decizie a SUA arată angajamentul Washingtonul de a-şi susţine ”partenerii” atunci când se află într-un ”pericol existenţial”.

”Statele Unite sunt consideră că aceasta este cea mai bună linie de conduită în susţinerea Ucrainei, garantând totodată că ceilalţi parteneri îşi vor prmi rachetele şi capacităţile de apărare aeriană pe care s-au angajat să le cumpere, cu o amânare”, a declarat el.

Mai mult,  John Kirby a subliniat că ”amploarea livrărilor Ucrainei se va întinde pe o scară mare şi îi va furniza suficiente capacităţi pentru restul acestui exerciţiu bugetar şi, bineînţeles, al viitorului exerciţiu bugetar”.

”Aşadar, aproximativ 16 luni se vor afla în centrul termenului necesar pentru a completa invetanriul Ucrainei. Iar apoi, după asta, ţările cărora le-am cerut amânarea, vor începe să-şi vadă livrările”, a precizat Jojn Kirby.

×
Subiecte în articol: Casa Alba armament ajutor Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marile publicații americane cer retragerea lui Biden din cursa prezidențială SUA
x close