Antena 3 CNN Externe Carla Bruni-Sarkozy se va implica în lupta împotriva SIDA

Carla Bruni-Sarkozy se va implica în lupta împotriva SIDA

Carla Bruni-Sarkozy se va implica în lupta împotriva SIDA
27 Noi 2008   •   23:36

Soţia preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, Carla Bruni, se va implica într-o campanie de strângere de fonduri pentru combaterea maladiei SIDA, au anunţat, joi, reprezentanţi ai Palatului Elysee, citaţi de AFP.
Luni, cu ocazia zilei mondiale a luptei împotriva SIDA, prima doamnă a Franţei va prezenta, misiunea sa, în prezenţa directorului executiv al Fondului mondial pentru combaterea maladiei SIDA, Michel Kazatchkine, în cadrul unei conferinţe de presă.
Fondul mondial pentru lupta împotriva maladiei SIDA, tuberculozei şi malariei a fost creat în 2002 şi asigură două treimi din banii necesari pentru tratarea tuberculozei în lume, 45 la sută din banii necesari pentru tratarea şi prevenirea malariei şi aproape 30 la sută din banii din care sunt susţinute programele de luptă împotriva SIDA.
Fondul este un parteneriat între guvern şi societatea civilă, sectorul privat şi comunităţile afectate, şi a strâns, până în prezent, 11,4 miliarde de dolari pentru peste 550 de programe din 136 de ţări.
La puţin timp după căsătoria acesteia în februarie cu Nicolas Sarkozy, fostul model, în prezent cântăreaţă, a declarat, în timpul unei călătorii împreună cu soţul ei în Africa de Sud, că ar dori să se implice în activităţi umanitare.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close