Antena 3 CNN Externe Carabinierii au confundat-o pe actriţa Laura Vasiliu cu o traficantă de minori

Carabinierii au confundat-o pe actriţa Laura Vasiliu cu o traficantă de minori

Carabinierii au confundat-o pe actriţa Laura Vasiliu cu o traficantă de minori
15 Noi 2007   •   07:50

O româncă a fost victima unei descinderi abuzive a carabinierilor italieni. Întâmplător, românca este o actriţă de notorietate, Laura Vasiliu, protagonista din filmul ?4 luni 3 săptămâni şi 2 zile?. Carabinerii au au dat buzna în camera ei de hotel, în toiul nopţii, la Torino. Au confundat-o cu o româncă suspectată de trafic de copii. După percheziţie şi-au dat seama de eroare şi s-au retras.

Ministrul de Externe, care a vorbit cu actriţa miercuri seară, spune că a fost un incident regretabil, pe care ea nu ar vrea să îl mediatizeze. Adrian Cioroianu crede că de vină este probabil climatul de suspiciune care există la nivelul opiniei publice italiene faţă de unii cetăţeni români.

Ministerul de Externe are convingerea că pe viitor carabinierii italieni îşi vor pregăti mai temeinic intervenţiile şi că acest incident va rămâne unul izolat. Purtătorul de cuvânt al MAE a declarat că poziţia acestora este de a considera regretabil ceea ce i s-a întâmplat actriţei Laura Vasiliu.

Premierul Tăriceanu a discutat, joi, cu ambasadorul Italiei la Bucureşti despre situaţia cetăţenilor români din Italia şi cazul recent al actriţei Laura Vasiliu.

Jandarmii italieni au năvălit în camera de hotel unde era cazată actriţa, au făcut o percheziţie şi erau gata să o aresteze. Laura Vasiliu a încercat să le explice cine este şi cu ce scop se află în Italia. A fost nevoie de ceva timp ca membrii jandarmeriei să se convingă că au făcut o greşeală. Actriţa ar fi putut fi scutită de această experienţă, dacă angajaţii hotelului ar fi fost mai cooperanţi, atunci când Laura Vasiliu a sunat la recepţie şi le-a cerut ajutorul.

Consulatul român la Torino s-a sesizat în legătură cu incredibila confuzie şi cu brutalitatea cu care au acţionat poliţiştii italieni şi va începe o anchetă în legătură cu acest caz. Consulul României la Torino, Alexandru Dumitrescu, a declarat pentru Antena 3 că actriţa nu are de gând să depună plângere.

Ministrul de Interne Cristian David a declarat că actriţa Laura Vasiliu ar putea da în judecată Poliţia din Italia pentru incidentul în care a fost implicată. Ministrul a spus că o astfel de decizie trebuie să îi aparţină actriţei şi nu este el în măsură să o sfătuiască ce trebuie să facă.

Preşedintele Traian Băsescu, la rîndul lui, s-a declarat vizibil nemulţumit de acest incident. Dar nu a spus ce ar putea face autorităţile române în această situaţie.

Laura Vasiliu se află la Torino, unde lucrează la un nou film. Actriţa va fi mutată într-un alt hotel, urmând să continue filmările până în 15 decembrie.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close