Antena 3 CNN Externe Căpşunele pot ajuta la prevenirea cancerului

Căpşunele pot ajuta la prevenirea cancerului

Căpşunele pot ajuta la prevenirea cancerului
Foto: seriouseats.com
07 Apr 2011   •   21:13

Unele substanţe din compoziţia căpşunelor pot ajuta persoanele care au un risc de cancer esofagian să prevină această boală, arată un studiu preliminar, potrivit Press TV.

Cercetătorii de la Universitatea din Ohio au făcut un studiu pe un eşantion de câteva zeci de persoane, femei şi bărbaţi, cu leziuni precanceroase ale esofagului, cărora li s-au dat căpşune congelate. În urma rezultatelor obţinute, s-a constatat că aceste fructe pot încetini progresia leziunilor precanceroase

Un agent cauzator de cancer, cunoscut sub numele de N-NMBA, este în legătură cu cancerul esofagian, iar "căpşunele credem că pot inhiba activarea acestui agent", a declarat cercetătorul dr. Chen Tong.

Aceşti agenţi cauzatori de cancer se găsesc şi în unele alimente, precum legume murate, bacon prăjit sau fumul de ţigară.

De cealaltă parte, vitaminele, acidul folic şi mineralele din căpşune se numără printre substanţele care pot avea efect preventiv împotriva cancerului, a adăugat Chen.

×
Subiecte în articol: cancer prevenire
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close