Antena 3 CNN Externe Căpşunarii s-au transformat în măslinari. Viaţa în Spania (VIDEO)

Căpşunarii s-au transformat în măslinari. Viaţa în Spania (VIDEO)

Căpşunarii s-au transformat în măslinari. Viaţa în Spania <font color=red>(VIDEO)</font>
31 Ian 2008   •   19:24

Şase români joacă într-un film despre viaţa lor în Spania. Nu au şcoală de cinema, însă nevoia i-a învăţat: au filmat tot ce se întâmplă cu ei. Românii, deşi oameni simpli de la ţară, s-au acomodat destul de greu la condiţiile de cazare oferite de patronul spaniol. Asta pentru că au fost cazaţi într-o magazie transformată în casă, unde erau vecini cu şobolanii. Nu aveau nici apă caldă şi nici aragaz. Cât despre încălzire, în dormitorul de câţiva metri pătraţi nici nu se punea problema de aşa ceva. Chiar şi aşa, ei au găsit puterea să facă haz de necaz şi au filmat tot ce îi înconjura.

Trecând peste toate inconvenientele, românii au rămas la ferma din munţii Corbobei. Au decis că mai bine se chinuie la cules de măsline, decât să vină acasă fără niciun ban.

Mulţumit de munca românilor, angajatorul s-a ţinut de cuvânt şi le-a respectat contractul de muncă. I-a dus la câmp cu maşina, au avut pauze de masă şi, din când în când, şi câte o butelie ca să-şi încălzească apă.

După o lună, angajatorul i-a anunţat că nu le poate prelungi contractul, pentru că nu mai are ce să le dea de muncă. Dar i-a plătit aşa cum s-au înţeles. După 30 de zile, aventura celor şase la cules de măsline s-a terminat.

ROMÂNII, DESPRE VIAŢA LOR ÎN SPANIA:  

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close