Antena 3 CNN Externe Capitala Indiei plăteşte peste 22.000 de salarii unor "muncitori fantomă"

Capitala Indiei plăteşte peste 22.000 de salarii unor "muncitori fantomă"

Capitala Indiei plăteşte peste 22.000 de salarii unor "muncitori fantomă"
26 Noi 2009   •   17:00

Autorităţile locale din capitala Indiei, New Delhi, au plătit salarii pentru 22.853 de lucrători comunitari care nu există. Salariile pentru angajaţii absenţi ai Corporaţiei Municipale din Delhi (MCD) însumează aproape 43 de milioane de dolari pe an, a anunţat primarul Kanwar Sain, într-un comunicat.

"Gaura" a fost descoperită după ce autorităţile au introdus un sistem biometric de măsurare a prezenţei, în luna august a anului trecut. Conform BBC, câţiva oficiali ai comunităţii au creat o listă cu "muncitori fantomă", pentru a frauda statul. MCD are peste 100.000 de persoane angajate, care se ocupă de curăţenie, grădinărit sau educaţie.

Kanwar Sain a anunţat că agenţia comunitară are 104.241 de angajaţi "autentici", în timp ce pe hârtie apar 127.094. "Există o diferenţă de 22.853 de angajaţi în MCD între datele oferite de sistemul biometric şi actele întocmite de conducerea departamentului. O anchetă amănunţită va fi derulată în perioada următoare şi acţiuni disciplinare dure vor fi luate împotriva oficialilor care au falsificat actele", a anunţat primarul din Delhi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: New Delhi India
Cele mai noi știri
Parteneri
x close