Antena 3 CNN Externe Cântăreţul Charles Aznavour a primit cetăţenia armeană

Cântăreţul Charles Aznavour a primit cetăţenia armeană

Cântăreţul Charles Aznavour a primit cetăţenia armeană
26 Dec 2008   •   16:36

Pe 25 decembrie, preşedintele armean Serzh Sargsyan, a aprobat decretul prin care i se acordă cetăţenie armeană cunoscutului cântăreţ Charles Aznavour. Alături de el, a mai primit cetăţenia armeană şi impresarul său, Levon Sayan. Charles Aznavour, acum în vârstă de 84 de ani, este un compozitor, interpret şi actor francez de origine armeană.
De-a lungul vieţii a apărut în peste 60 de filme, a compus aproximativ 1.000 de cântece, dintre care cel puţin 150 în limba engleză, 100 în italiană, 70 în spaniolă şi 50 în germană. A vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume. Nu şi-a uitat însă niciodată originea armeană. În anul 1988 a fondat comitetul "Aznavour pentru Armenia", cu scopul de a aduna fonduri pentru victimele cutremurului devastator din nordul Armeniei, în care şi-au pierdut viaţa peste 25.000 de persoane.
Cu ocazia celei de-a 80-a aniversări, în 2004, Aznavour a fost numit "erou naţional" al Armeniei, de preşedintele de atunci, Robert Kocearean. În 2001, o piaţă din capitala Erevan a fost denumită după numele său, iar o statuie cu bustul celebrului solist se află în mijlocul acestei pieţe.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close