Antena 3 CNN Externe Căldura extremă din SUA a devenit o provocare majoră. Persoanele fără adăpost se chinuie să supraviețuiască, iar numărul deceselor continuă să crească

Căldura extremă din SUA a devenit o provocare majoră. Persoanele fără adăpost se chinuie să supraviețuiască, iar numărul deceselor continuă să crească

canicula
Căldura extremă din SUA a devenit o provocare majoră. Persoanele fără adăpost se chinuie să supraviețuiască, iar numărul deceselor continuă să crească / sursă foto: Hepta
de Roxana Mihăiescu    |    19 Iun 2024   •   23:20

Temperaturile ridicate din SUA pun în pericol sănătatea publică, iar medicii avertizează că numărul deceselor cauzate de căldură este în creștere. Comunitățile sunt obligate să ia măsuri suplimentare pentru a ajuta populația cea mai vulnerabilă, în special persoanele fără adăpost, să supraviețuiască.

Mary Carter, în vârstă de 73 de ani, a supraviețuit verilor toride din Phoenix timp de 40 de ani, însă vara trecută a fost una dintre cele mai grele.

Aerul condiționat din rulota ei a încetat să mai funcționeze, fiind nevoită să suporte temperaturi ce au atins 46,1 de grade Celsius, fără nicio ventilație. Timp de o lună, a îndurat căldura sufocantă, până când un program județean care oferă unități de aer condiționat și reparații a ajutat-o în cele din urmă.

Mary susține că nu se poate trăi fără un aparat de aer condiționat, mai ales în orașele care se sufocă de temperaturile extrem de ridicate.

„Nu poți trăi în acest oraș fără aer condiționat”, a declarat Mary pentru BBC. „Oricine încearcă să o facă este nebun”.

Schimbările climatice fac ca fenomenele meteorologice extreme să fie din ce în ce mai frecvente și mai severe

Potrivit prognozelor meteo, temperaturile vor fi în creștere în perioada următoare, în unele zone din vestul Americii.

Oamenii de știință avertizează că schimbările climatice fac ca fenomenele meteorologice extreme să fie din ce în ce mai frecvente și mai severe.

În SUA, în zilele de vară cu temperaturi extrem de ridicate, oamenii caută adăpost la centrul First Church UCC din Phoenix. 

Anul trecut, în statul federal Arizona, unde se află Phoenix, 645 de persoane au murit din cauza căldurii, de zece ori mai multe decât în oricare dintre anii anteriori. Mulți dintre cei decedați erau persoane fără adăpost sau cu venituri mici, potrivit sursei citate.

 

 

 

 

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close