Antena 3 CNN Externe Spania şi Franţa, sufocate de un val de caniculă puternică. Temperaturi de peste 40 de grade

Spania şi Franţa, sufocate de un val de caniculă puternică. Temperaturi de peste 40 de grade

Spania şi Franţa sunt sufocate de un val de caniculă puternică. Sunt înregistrate temperaturi de peste 40 de grade Celsius, iar la nivelul solului termometrele au indicat peste 50 de grade. Zeci de zone sunt deja sub cod portocaliu şi prognoza arată că situaţia nu se va îmbunătăţi zilele următoare.

pjimage (25)
canicula picioare apa caldura Sursa foto: Hepta
de Radu Trascău    |    16 Iun 2022   •   13:23

Valul de căldură a venit anul acesta, mai repede în Spania și Franța și am putut vedea în imaginile satelitului Sentinel 3 că temperaturile au urcat până la 53 de grade în anumite regiuni ale Spaniei.

Trebuie spus faptul că specialiștii ne recomandă să ventilăm casele la începutul zilei, iar după aceea să închidem ferestrele pentru a nu permite căldurii să intre.

Foarte multe locuințe de aici din Spania, dar și din Franța, nu dispun de aparate de aer condiționat. Și asta pentru că locuinţele sunt foarte bine pregătite pentru a face față temperaturilor ridicate.

În Spania, valul de căldură a dus la o alertă în 7 comunități autonome, iar în Franța peste 13 departamente din sud-vestul Franței sunt sub cod de caniculă, iar alte 19 departamente sub risc major.

De asemenea, amintim că acest val de caniculă vine după o perioadă foarte secetoasă în mai, iar autoritățile franceze atrag atenția acelora care vor să facă expediții în pădure că există riscul de incendii.

 

×
Subiecte în articol: Spania Franta canicula
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close