Antena 3 CNN Externe Candidatul comuniştilor la preşedinţie a prejudiciat bugetul Republicii Moldova cu milioane de euro

Candidatul comuniştilor la preşedinţie a prejudiciat bugetul Republicii Moldova cu milioane de euro

Candidatul comuniştilor la preşedinţie a prejudiciat bugetul Republicii Moldova cu milioane de euro
15 Mai 2009   •   16:36



Zinaida Greceanîi, candidatul comuniştilor la preşedinţie, a prejudiciat bugetul R.Moldova cu sute de milioane de euro, în timp ce a deţinut funcţiile de premier şi de ministru de Finanţe.

Potrivit Jurnalului de Chişinău, Zinaida Greceanîi este vinovată de pierderea de către R. Moldova la CEDO a mai multor dosare de milioane de euro.

În anul 2008, statul moldovean a fost nevoit să plătească o penalizare de 2,5 milioane de euro companiei Oferta Plus. În perioada respectivă, ministerul Finanţelor era condus de Zinaida Greceanîi care, potrivit publicaţiei din Moldova, este vinovată pentru această pierdere.

Inspectorii Curţii de Conturi au verificat de mai multe ori ministerul Finanţelor, cât timp a fost condus de Zinaida Greceanîi, şi au descoperit numeroare nereguli: scutiri de impozite care au prejudiciat bugetul, venituri ratate în urma unor acţiuni nejustificate de instituţie dar şi administrare defectuoasă a Fondului de rezervă al Guvernului.

În plus, ministerul Finanţelor nu a achitat la timp o datorie externă. Din această cauză, bugetul a fost prejudiciat cu 5,7 de milioane de dolari.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Republica Moldova
Cele mai noi știri
Parteneri
x close