Antena 3 CNN Externe Viktor Orban rămâne fără candidat la Primăria Budapesta cu două zile înainte de vot

Viktor Orban rămâne fără candidat la Primăria Budapesta cu două zile înainte de vot

Politicianul și-a anunțat decizia într-un videoclip şi a făcut apel la cetăţeni să susţină un alt candidat

viktor orban
Viktor Orban rămâne fără candidat la Primăria Budapesta cu două zile înainte de vot
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2024   •   20:43

Partidul Fidesz a scos-o pe Alexandra Szentkirályi din cursa pentru Primăria Budapesta. Ulterior, formațiunea a anunţat că-l susţine pe Dávid Vitézy, candidat independent. 

Potrivit informațiilor ziarului Népszava, decizia ar fi fost luată pe baza unui sondaj care a arătat că Alexandra Szentkirályi ar obține la alegerile din 9 iunie un scor maxim de 20%.

Politicianul Alexandra Szentkirályi și-a anunțat decizia într-un videoclip de pe Facebook, vineri dimineață.

„Pentru mine, cel mai important lucru este că Gyurcsány și Karácsony să plece de la conducerea oraşului. Așadar, lăsând loc schimbării, îmi retrag candidatura pentru primărie şi voi continua campania fiind cap de listă pentru Fidesz, pentru capitală.

În același timp, îi rog pe toți susținătorii mei să-l voteze pe Dávid Vitézy la buletinul de primărie, iar pe buletinul de vot pentru lista Fidesz-KDNP pe care o conduc. Așa este posibilă schimbarea, așa este posibilă victoria", a scris Alexandra Szentkirályi, pe Facebook. 

Június 9-én zavarjuk el Gyurcsányt és Karácsonyt a Városházáról!

Kedves Budapestiek! Számomra továbbra is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány és Karácsony távozzanak a város éléről. Ezért utat adva a változásnak elállok a főpolgármester-jelöltségtől és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatom a kampányt. Egyben arra kérem minden támogatómat, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általam vezetett Fidesz-KDNP listára szavazzon! Így lehetséges a változás, így lehetséges a győzelem. Június 9-én zavarjuk el Gyurcsányt és Karácsonyt a Városházáról! Együtt győzni fogunk! Hajrá, Magyarország! Hajrá, Budapest!

Publicată de Szentkirályi Alexandra pe Joi, 6 iunie 2024

×
Subiecte în articol: Viktor Orban alegeri locale 2024
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close