Antena 3 CNN Externe Cancelarul german îndeamnă Europa să rămână unită în fața tensiunilor cu Turcia

Cancelarul german îndeamnă Europa să rămână unită în fața tensiunilor cu Turcia

o_1bp8pl2re18qo105ntp0esi1soe8.jpg
Foto: Angela Merkel/Facebook
05 Sep 2017   •   13:34

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a îndemnat marţi Europa să rămână unită în faţa tensiunilor cu Turcia, în contextul acţiunilor întreprinse de Berlin de a-şi revizui relaţiile cu Ankara. 

”Nimic nu ar fi mai şocant decât să ne manifestăm în public dezacordul în privinţa viitoarelor relaţii cu Turcia în faţa preşedintelui (turc Recep Tayyip) Erdogan”, a spus Merkel în cadrul ultimei sesiuni a parlamentului german, înainte de alegerile legislative ce vor avea loc luna aceasta în Germania. 

”Aceasta ar slăbi dramatic poziţia Europei”, a declarat cancelarul federal în faţa parlamentarilor germani, în condiţiile în care Berlinul a întreprins deja paşi în vederea revizuirii relaţiilor sale cu Turcia. 

Merkel a anunţat că intenţiona să profite de summitul liderilor ţărilor din UE, care va avea loc în octombrie, pentru a discuta despre viitoarea relaţie a blocului comunitar cu Turcia, care să presupună şi închiderea negocierilor de aderare a Turciei la UE. 

Negocierile de aderare a Turciei la UE au început în 2005, dar de luni de zile se află într-un punct mort din cauza evoluţiei politice din Ankara, acuzată de derivă autoritară de detractorii preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Europa tensiuni turcia
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close