Antena 3 CNN Externe Un bărbat a devenit primul candidat din istoria Canadei care a primit zero voturi la alegeri: „Când am văzut rezultatul...”

Un bărbat a devenit primul candidat din istoria Canadei care a primit zero voturi la alegeri: „Când am văzut rezultatul...”

Un bărbat a devenit primul candidat din istoria Canadei care a primit zero voturi la alegeri: „Când am văzut rezultatul...”
Un canadian a obținut zero voturi la alegerile din Toronto. Foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iun 2024   •   14:56

Canadianul Félix-Antoine Hamel a candidat la alegerile desfășurate în Toronto, însă nu a primit niciun vot.

„Când am văzut rezultatul, mi-am zis: 'Ei bine, eu sunt adevăratul candidat al unității. Toată lumea este de acord să nu voteze pentru mine"", a declarat Félix-Antoine Hamel, pentru CBC News, potrivit The Guardian

Hamel s-a numărat printre cele 84 de persoane care s-au înscris pe lista de candidați la recentele alegeri parțiale desfășurate în Toronto.

El și-a depus candidatura pe fondul unor proteste față de lipsa reformelor electorale din țară, după ce a fost abordat de comisia Longest Ballot Committee, care se ocupă de promovarea reformei electorale.

Citește și: Georgia Meloni s-a abținut să o voteze pe Ursula von der Leyen și a votat împotriva lui Costa și Kallas

Premierul Canadei, Justin Trudeau a promis în campania electorală că, în cazul în care partidul său va ajunge la putere, alegerile federale din 2015 vor fi ultimele care se vor desfășura în cadrul sistemului de vot uninominal.

Cu toate acestea, după ce guvernul său a obținut o majoritate zdrobitoare, el a renunțat la promisiune.

Longest Ballot Committee spune că sistemul actual înclină puterea în mâinile partidelor care câștigă cu o minoritate din voturi.

În semn de protest, grupul a înscris cu succes 77 de nume pe buletinul de vot de la Toronto, ridicând totalul candidaților la 84 și încetinind, astfel, numărarea voturilor la alegerile de luni, din cauza buletinelor de vot de un metru lungime.

Șase candidați au primit câte două voturi fiecare, dar Hamel a fost nu a primit nici măcar un vot.

Mai mult, Hamel locuiește la sute de kilometri distanță de districtul electorală, în Montreal, și pentru că locuiește în afara orașului Toronto, nu a putut vota.

„Sunt unul dintre ultimii oameni care ar trebui să facă istorie în Canada”, a spus el.

×
Subiecte în articol: Canada alegeri Toronto zero voturi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Patru pescari au murit după ce au băut dintr-o sticlă de pe fundul oceanului
x close