Antena 3 CNN Externe Canada. Poliţist român arestat într-un raid anti-drog

Canada. Poliţist român arestat într-un raid anti-drog

Canada. Poliţist român arestat într-un raid anti-drog
06 Iul 2007   •   08:46
Un ofiţer de poliţie de origine română a fost arestat în Canada în urma unor raiduri pentru anihilarea unei reţele de trafic de droguri est-europeană. Românul este acuzat, printre altele, de complicitate cu traficanţii de droguri şi obstrucţionarea justiţiei. Informaţia apare în mai multe publicaţii canadiene. Potrivit autorităţilor canadiene, românul arestat este Ioan Florin Floria, un poliţist în vârstă de 34 de ani care activa de opt ani în cadrul serviciului antidrog al poliţiei din Toronto. Acesta este acuzat de complicitate cu presupusele organizaţii implicate în traficul de droguri, de utilizare a unor informaţii interne pentru a ajuta infractorii, obstrucţionarea justiţiei şi complicitate la răpire. Poliţistul de origine română a fost însă imediat eliberat pe cauţiune, relatează cotidianul ?The Star?.

Comandantul poliţiei din Toronto a precizat că acuzaţiile aduse poliţistului sunt îngrijorătoare. El s-a arătat însă încrezător că fenomenul corupţiei nu este extins în rândul oamenilor legii. Reprezentanţii poliţiei, au declarat pentru ?The Star? că va mai urma o serie de arestări în urma căreia organizaţia criminală est-europeană va fi puternic afectată.

Poliţia canadiană a anunţat că raidurile au fost organizate în urma unei ample investigaţii care s-a extins pe o perioadă de opt luni. Din informaţiile poliţiei, organizaţia criminală din Europa de Est introducea marijuana în Statele Unite şi cocaină în Canada. ?The Star? susţine că în anchetă au fost implicate mai multe departamente de poliţie din Canada şi Statele Unite.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close