Antena 3 CNN Externe California va vota pentru legalizarea marijuanei

California va vota pentru legalizarea marijuanei

California va vota pentru legalizarea marijuanei
07 Ian 2010   •   18:20

Susţinătorii legalizării şi taxării marijuanei în California susţin că au strâns suficiente semnături pentru a pune această opţiune în faţa alegătorilor în momentul alegerilor din 2010.
Richard Lee, principalul avocat al mişcării, a arătat că au fost strânse pentru 680.000 de semnături, faţă de cele 433.971 necesare. Costul operaţiunii s-a ridicat la un milion de dolari pe parcursul a două luni.

Lee este proprietarul Oaksterdam University şi Coffeeshop Blue Sky, afaceri legate de marijuana. El doreşte să supună semnăturile la verficare, pentru ca ulterior această chestiune să fie inclusă pe buletinele de vot la alegerile din noiembrie.
Un sondaj de anul trecut arăta că 44 procente dintre americani susţin legalizarea marijuanei, în vreme ce în California acest procent se ridică la 56 la sută.
Susţinătorii acestei iniţiative susţin că o asemenea măsură ar aduce peste un miliard de dolari anual din taxe, în condiţiile în care deficitul bugetar actual este de 22 miliarde dolari. De asemenea, ei subliniază că legalizarea ar duce la încetarea arestărilor considerate inutile a sute de mii de utilizatori non-violenţi de marijuana la nivel naţional în fiecare an.
California deja permite folosirea marijuanei în scopuri medicale.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close