Antena 3 CNN Externe Un câine-erou și-a salvat stăpânul imobilizat în urma unui accident rutier: a alergat șapte kilometri prin sălbăticie și a reușit să dea alarma, în SUA

Un câine-erou și-a salvat stăpânul imobilizat în urma unui accident rutier: a alergat șapte kilometri prin sălbăticie și a reușit să dea alarma, în SUA

Faptul că a ales să călătorească împreună cu cei patru câini ai săi s-a dovedit salvator pentru un bărbat din Statele Unite

Sherriff_car
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iun 2024   •   07:00

Brandon Garrett conducea pe un drum în apropiere de locul de camping al familiei sale, când a fost implicat într-un accident rutier.

Potrivit poliției, în timp ce rula pe US Forest Service Road 39, în comitatul Baker, statul Oregon, șoferul a ratat intrarea într-o curbă și s-a prăbușit cu mașina într-o râpă, după cum relatează The Guardian.

Garret a supraviețuit, dar a rămas imobilizat la locul accidentului. Din fericire pentru el, unul dintre câinii săi a reușit să iasă din râpă.

Patrupedul a reușit să găsească drumul înapoi spre tabăra unde se aflau membrii familiei lui Garret.

Consemnată pe 3 iunie, la ora locală 9:30 dimineața, apariția animalului i-a făcut pe apropiații șoferului dispărut să realizeze că ceva nu este în regulă.

Ei au început căutările și, în cele din urmă, i-au reperat mașina bărbatului accidentat, dar nu au reușit să ajungă la el din cauza terenului dificil (foto interior).

În cele din urmă, au fost solicitați să intervină salvatorii profesioniști.

Șoferul salvat de câinele care a dat alarma a fost transportat cu elicopterul la spital

"Bărbatul care a apelat autoritățile a explicat că fratele său, Brandon Garrett, nu a ajuns în tabără în ziua precedentă. Membrii familiei i-au localizat vehiculul în această dimineață, dar nu au putut ajunge la el din cauza terenului dificil", se arată într-un comunicat emis de biroului șerifului.

Primii salvatori au reușit să ajungă la Brandon Garrett croindu-și drum cu drujbele.

Ei l-au recuperat pe rănit cu o frânghie. Bărbatul a fost găsit la aproximativ 100 de metri de locul în care s-a produs accidentul, împreună cu ceilalți trei câini ai săi, care erau, de asemenea, în viață.

Ulterior, el a fost transportat cu elicopterul la un spital din zonă. Detalii privind starea rănitului nu au fost disponibile imedia, potrivit sursei citate.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close