Antena 3 CNN Externe Cadouri de 100 de mii de lire pentru premierul Marii Britanii. Starmer a primit inclusiv haine de lux

Cadouri de 100 de mii de lire pentru premierul Marii Britanii. Starmer a primit inclusiv haine de lux

Keir Starmer
Keir Starmer, prim-ministrul guvernului Regatului Unit. Foto: Getty Images
de Mihai Paul    |    19 Sep 2024   •   15:10

Premierul Marii Britanii, Keir Starmer, a declarat mai multe bilete și cadouri gratuite decât alți lideri de partid în ultima vreme, totalul său depășind acum 100.000 de lire sterline.

Principalul sponsor este donatorul laburist Waheed Alli. Prim-ministrul a acceptat aproape 40 de bilete gratuite în perioada în care a fost lider laburist, mai ales la meciuri de fotbal, dar și 4.000 de lire sterline pentru un concert Taylor Swift .

Premierul a primit şi bilete de 698 de lire sterline la concertul Coldplay la Manchester. El a fost criticat săptămâna aceasta pentru volumul de cadouri oferite de Lord Alli, care a plătit pentru îmbrăcăminte în valoare de 12.000 de lire sterline, cazare evaluată la peste 20.000 de lire sterline și ochelari evaluați la 2.485 de lire sterline. 

Acceptarea de către Starmer a gratuităților a provocat criticie FT a raportat în timpul alegerilor că a primit ospitalitate și cadouri în valoare de 76.000 de lire sterline. De atunci, el a declarat bilete de 4.000 de lire sterline la concertul Taylor Swift și cazare de 20.000 de lire sterline de la Alli.

Aceasta a fost asigurată în principal în timpul campaniei electorale, dar a continuat și la o săptămână după ce a devenit prim-ministru până la 13 iulie.

Alți lideri anteriori ai partidului nu au declarat atât de multe bilete gratuite și ospitalitate.

În perioada în care a fost lider al partidului de opoziție, David Cameron a declarat un set de bilete pentru Cupa Mondială de rugby și a fost găzduit la balul Alb-Negru al Partidului Conservator, primind coșuri de cadouri și alte delicii. El a înregistrat, de asemenea, 4.475 de lire sterline ca preţ pentru sesiuni de antrenament personal la preț redus.

Ce a primit Keir Starmer_

El a luat cazare de 20.000 de lire sterline  de la Ali, precum și 16.000 de lire sterline pentru a cumpăra haine și ochelari de 2.400 de lire sterline înainte de alegerile din 2024.

Starmer a primit patru bilete la un concert Taylor Swift în valoare de 4.000 de lire sterline, prin amabilitatea Premier League. Și-a luat o vacanță gratuită de patru zile într-o staţiune din Țara Galilor, în valoare de 4.500 de lire sterline, oferit de o companie numită Crownhawk Properties în august 2023. Biletele la meciul de fotbal a fost Arsenal v Watford au costat 2160 de lire sterline în noiembrie 2021.

×
Subiecte în articol: Keir Starmer Marea Britanie waheed alli
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close