Antena 3 CNN Externe C.E. vrea să combată criminalitatea cibernetică

C.E. vrea să combată criminalitatea cibernetică

C.E. vrea să combată criminalitatea cibernetică
22 Mai 2007   •   20:23

Comisia Europeană a adoptat marţi un document de politică generală în materie de luptă împotriva criminalităţii cibernetice, care va permite întărirea cooperării între forţele de poliţie şi între acestea şi sectorul informatic privat. 'Numărul infracţiunilor cibernetice este în creştere, iar activităţile criminale devin tot mai sofisticate şi mai internaţionalizate', afirmă Comisia Europeană, subliniind necesitatea unei 'acţiuni urgente, atât la nivel naţional, cât şi european'.

Principalele obiective pe termen pe scurt vizează îmbunătăţirea şi facilitarea cooperării între departamentele de poliţie însărcinate cu lupta împotriva ciber-criminalităţii, între alte instanţe competente din UE, elaborarea unui cadru politic european coerent în materie, sensibilizarea în legătură cu costurile şi pericolele pe care le implică criminalitatea cibernetică.

Executivul comunitar îşi propune să organizeze în acest an o conferinţă cu participarea reprezentanţilor poliţiilor şi ai industriei informatice, în scopul întăririi cooperării împotriva criminalităţii cibernetice, care se întinde de la fraude şi postarea de imagini rasiste, până la acţiuni ale hackerilor. În acest sens, Comisia propune blocarea site-urilor cu conţinut ilegal, în special a celor ce postează pornografie infantilă.

De asemenea, Comisia vrea ca poliţiile naţionale să facă uz de instrumente transfrontaliere aflate deja la dispoziţia lor, printre care o convenţie asupra cibercriminalităţii, insuficient folosită până acum.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close