Antena 3 CNN Externe Bush vrea să trimită mai mulţi militari în Irak

Bush vrea să trimită mai mulţi militari în Irak

Bush vrea să trimită mai mulţi militari în Irak
11 Iul 2007   •   08:14

Preşedintele George W. Bush a respins din nou cererea parlamentarilor democraţi de retragere a soldaţilor americani din Irak. Potrivit unui raport al Pentagonului, ajuns în posesia presei, trimiterea unor noi trupe în Irak nu a modificat situaţia de pe teren. Sondajele arată că opoziţia faţă de război a atins un nivel record, ca şi opiniile defavorabile faţă de preşedintele Bush.

Senatorii democraţi au făcut marţi o nouă încercare de a-l obliga pe Bush să stabilească un plan de retragere din Irak. Ei au depus un amendament la un proiect de lege, potrivit căruia retragerea trebuie să înceapă peste cel mult patru luni şi să se încheie până în aprilie anul viitor.

Strategia preşedintelui rămâne diametral opusă: creşterea efectivelor militare din Irak şi nu retragerea lor. Bush le-a cerut din nou, marţi, americanilor să aibă răbdare, deoarece această strategie poate aduce victoria.

Democraţii speră totuşi să li se alăture tot mai mulţi republicani, îngrijoraţi că evoluţia războiului va reduce şansele partidului la alegerile de anul viitor. Pentru prima dată, peste 60% dintre americani consideră că intervenţia în Irak a fost o greşeală, potrivit unui sondaj. Iar de pe front continuă să sosească veşti proaste: marţi, trei oameni au fost ucişi şi alţi 18 - răniţi de un bombardament al rebelilor chiar în Zona Verde, cartierul cel mai bine protejat din Bagdad. Printre victime se numără şi americani - un mort şi cinci răniţi.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close