Antena 3 CNN Externe Bush s-a întâlnit cu astronauţii de pe Discovery

Bush s-a întâlnit cu astronauţii de pe Discovery

Bush s-a întâlnit cu astronauţii de pe Discovery
09 Noi 2007   •   09:36

Liderul de la Casa Albă s-a întâlnit joi în Houston cu astronauţii de pe naveta Discovery, care au aterizat miercuri pe Pământ, după o misiune de 15 zile în spaţiu. Imediat după aceasta, avionul preşedintelui american a decolat spre un centru de reabilitare a veteranilor de război, cărora George Bush le-a promis o mai bună îngrijire din partea statului.

George W. Bush s-a dus mai întâi la Houston unde s-a întâlnit cu cei şapte astronauţi de pe Discovery şi cu familile acestora. Preşedintele i-a felicitat şi a dat mâna cu echipajul care a stat 15 zile în spaţiu pentru o serie de operaţiuni pe Staţia Spaţială Internaţională. Bush a făcut apoi fotografii împreună cu astronauţii, după care şi-a luat rămas-bun şi a urcat din nou la bordul aparatului.

A doua oprire a fost la un centru de reabilitare a veteranilor de război. El le-a promis militarilor răniţi că administraţia sa este preocupată să îmbunătăţească sistemul naţional de îngrijire a veteranilor care se confruntă în prezent cu multe neajunsuri. De altfel, Departamentul de Stat pentru Veterani a semnat deja o înţelegere cu Pentagonul în acest sens. Potrivit lui George Bush, soarta veteranilor americani care au luptat în Irak şi Afganistan ar trebui să fie o prioritate pentru guvernanţi.

În viitorul apropiat, Casa Albă va contribui la deschiderea unui nou centru de sănătate pentru militarii care se întorc acasă cu traume fizice sau psihice.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close