Antena 3 CNN Externe Bush, Musharraf, Ahmadinejad ? liderii care nu inspiră încredere lumii

Bush, Musharraf, Ahmadinejad ? liderii care nu inspiră încredere lumii

Bush, Musharraf, Ahmadinejad ? liderii care nu inspiră încredere lumii
17 Iun 2008   •   12:03

Preşedintele american George W. Bush este doar cu puţin mai apreciat decât conducătorii Iranului şi Pakistanului, conform unui top al celor mai de neîncredere lideri din lume. Sondajul, realizat de WorldPublicOpinion.org în 20 de ţări din întreaga lume, a arătat că niciun lider naţional nu inspiră mare încredere în afara graniţelor ţării sale. Dar Bush, preşedintele pakistanez Pervez Musharraf şi preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad s-au clasat la coada clasamentului.

Doar 23 la sută din oamenii aflaţi în afara graniţelor SUA au declarat că au ?multă sau ceva? încredere în Bush, comparat cu 22 de procente pentru Ahmadinejad şi 18 procente pentru Musharraf. Liderii altor ţări s-au descurcat ceva mai bine. 26% au încredere în preşedintele francez Nicolas Sarkozy, 28% în preşedintele chinez Hu Jintao, 30% în premierul britanic Gordon Brown şi 32 de procente în preşedintele rus Vladimir Putin, devenit între timp premier.

Deşi nu este lider al unei ţări, Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, beneficiază de cea mai mare încredere din partea lumii ? 35%. ?Hu Jintao şi Vladimir Putin sunt populari în unele ţări, dar sunt mai multe persoane care nu au încredere în ei, decât care au încredere?, a declarat Steven Kull, director al WorldPublicOpinion.org.

La sondaj au participat 19.751 de persoane din ţări care reprezintă 60% din populaţia lumii. Sondajul a fost realizat între 10 ianuarie şi 6 mai 2008 şi are o marjă de eroare de 2-4%.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close