Antena 3 CNN Externe Bush l-a invitat pe Sarkozy la un hamburger

Bush l-a invitat pe Sarkozy la un hamburger

Bush l-a invitat pe Sarkozy la un hamburger
11 Aug 2007   •   20:21

Preşedinţii american şi cel francez, George W. Bush şi Nicholas Sarkozy, se vor întâlni în premieră într-un cadru informal, cu hamburgeri şi hotdog. Bush îl primeşte pe proaspătul lider de la Paris, aflat în vacanţă în Statele Unite, la reşedinţa familiei Bush de pe ţărmul Atlanticului. Spre deosebire de predecesorul său, Jacques Chirac, Sarkozy se simte cu adevărat relaxat în prezenţa liderului Americii, care vorbeşte despre începutul unei noi ere în relaţiile franco-americane.

Preşedintele George W. Bush şi cel francez Nicholas Sarkozy, care şi-au petrecut vacanţa la câţiva kilometri unul de altul, în New England, vor lua sâmbătă masa împreună cu familiile. Bush, soţia şi cele două fiice, şi-au petrecut prima parte a vacanţei la reşedinţa părinţilor săi din Maine. Sarkozy, care a preluat funcţia de preşedinte al Franţei în mai, se află în vacanţă la o reşedinţă din New Hampshire, care este la doar 50 de kilometri de reşedinţa Bush.

Cei doi şefi de stat, împreună cu familiile, vor lua masa împreună, la invitaţia primei doamne a Statelor Unite, Laura Bush. Pentru întâlnirea de sâmbătă, aceasta a propus un meniu local : hamburgeri şi hotdog. Relaţiile între cei doi lideri, extrem de apropiate, se aşteaptă să intre cu adevărat într-o nouă fază.

Predecesorul lui Sarkozy, Jacques Chirac, a ţinut distanţa faţă de Bush. Mai mult, relaţiile franco-americane au intrat într-o perioadă de răcire, după invadarea Irakului, în 2003. Sarkozy este al doilea şef de stat invitat de George W. Bush la reşedinţa familiei, după Vladimir Putin.

Observatorii scenei politice internaţionale nu se aşteaptă însă ca relaţiile între Washington şi Paris să se schimbe peste noapte, pentru că prejudiciul adus relaţiei franco-americane de către Chirac a fost destul de însemnat.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close