Antena 3 CNN Externe Bush: Închisorile americane din străinătate au scopul de a proteja poporul american

Bush: Închisorile americane din străinătate au scopul de a proteja poporul american

Bush: Închisorile americane din străinătate au scopul de a proteja poporul american
05 Oct 2007   •   21:21

Închisorile americane din străinătate unde sunt deţinuţi presupuşi terorişti, protejează poporul american de eventuale atentate, a declarat preşedintele american, George W. Bush. Liderul de la Casa Albă a ieşit la rampă pentru a nega practicarea torturii în aceste centre de detenţie pentru terorişti, după dezvăluirile apărute în presă, conform cărora Departamentul Justiţiei ar fi autorizat CIA, în 2005, să folosească cele mai dure tehnici de interogare.

?Am implementat acest program (sistemul de închisori secrete în străinătate) pentru a proteja poporul american. Atunci când descoperim oameni, care ar putea deţine informaţii despre un posibil atentat în America, trebuie să-i închidem şi să-i chestionăm.?, a spus preşedintele american.

Administraţia americană se confruntă cu un nou val de critici, după dezvăluirile apărute în cotidianul The New York Times. Jurnaliştii au publicat mai multe note secrete prin care chiar Departamentul Justiţiei aproba, în 2005, tehnicile dure de interogatoriu asupra deţinuţilor suspecţi de terorism. Preşedintele George Bush insistă însă că administraţia americană nu acceptă astfel de practici: ?Acest guvern nu torturează oameni. Noi respectăm legislaţia Statelor Unite şi obligaţiile internaţionale.? ?Aceşti extremişti şi terorişti sunt interogaţi de profesionişti cu înalte calificări?, a continuat preşedintele Bush.

Raportorul Consiliului Europei, Dick Marty, a acuzat mai multe state europene, printre care România şi Polonia, că au găzduit între 2003 şi 2005 centre de detenţie secrete ale CIA. Ambele ţări au negat acuzaţiile.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close