Antena 3 CNN Externe Bush i s-a adresat Papei cu "domnule"!

Bush i s-a adresat Papei cu "domnule"!

Bush i s-a adresat Papei cu "domnule"!
09 Iun 2007   •   13:19

Preşedintele George Bush s-a întâlnit sâmbătă pentru prima oară cu Papa Benedict al XVI-lea. Întrevederea a avut loc la Vatican, cu ocazia turneului început de liderul american în Europa. Discuţiile dintre George Bush şi Suveranul Pontif au durat peste 30 de minute şi s-au axat, în principal, pe situaţia din Irak, unde cei doi au puncte de vedere diferite. Preşedintele Bush a folosit de mai multe ori în discuţiile cu Papa formula "domnule" în loc de "Sanctitatea Voastră". Jurnaliştii au remarcat şi atitudinea degajată a liderului de la Casa Alba, care în timpul întrevederii cu Suveranul Pontif a stat picior peste picior, "in stil texan".  

În tot acest timp, Piaţa Sfântul Petru a fost complet închisă circulaţiei. După întrevederea cu Papa Benedict al XVI-lea, George Bush a plecat spre Roma unde, s-a întâlnit cu premierul italian Romano Prodi. Un element neprevăzut pentru George W.Bush în vizita sa la Roma: o defecţiune la motorul automobilului său l-a obligat să schimbe autovehiculul. Limuzina sa s-a oprit în piaţa Largo Poli, preşedintele coborând pentru a urca într-o altă maşină.

Şi la ambasada SUA din Roma a avut o surpriză neplăcută: mijlocul de transport era prea mare şi nu intra pe poartă. Din nou, a fost nevoit să coboare şi să se deplaseze pe jos. Între timp, prima doamnă a Americii, Laura, admirând panorama romană din palatul Quirinale (sediul preşedinţiei republicii), a întrebat: "Unde sunt cele şapte coline?".

Măsurile de securitate luate de autorităţile italiene sunt foarte severe. Două demonstraţii anti-Bush sunt prevăzute să se desfăşoare la Roma. O altă manifestaţie tot împotriva liderului de la Casa Albă a avut loc în capitala Bulgariei, cauzată de vizita lui Bush de duminică de la Sofia.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close