Antena 3 CNN Externe Bush face lobby pentru scut în Polonia

Bush face lobby pentru scut în Polonia

Bush face lobby pentru scut în Polonia
08 Iun 2007   •   08:30

Preşedintele american George W. Bush părăseşte vineri Germania, după summit-ul G8, pentru o vizită în Polonia dedicată unor discuţii pe marginea scutului anti-rachetă. Turneul va continua cu o escală în Italia, unde liderul de la Casa Albă va avea o întrevedere cu Papa Benedict al XVI-lea. Cei care aşteaptă cu nerăbdare prezenţa celui mai puternic om al lumii în ţara lor sunt albanezii. Albania este una dintre ţările europene unde sentimentul pro-american este extrem de puternic, după patru decenii de comunism.

Autorităţile poloneze au luat măsuri de securitate fără precedent pentru a-l primi cum se cuvine pe liderul american. În rândul opiniei publice, părerile asupra discuţiilor referitoare la amplasarea unor elemente din cadrul scutului anti-rachetă pe teritoriul Poloniei sunt împărţite. Polonezii par totuşi mai optimişti şi mai toleranţi decât cehii, la acest capitol. Şi se pare că trecutul comunist nu a fost uitat definitiv.

În acelaşi timp, albanezii pregătesc o ceremonie de bun-venit extrem de călduroasă pentru George W. Bush. Potrivit agenţiei de presă Reuters, este prima vizită a unui preşedinte american în unul dintre cele mai sărace state ale Europei.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close