Antena 3 CNN Externe Bush cere sprijinul democraţilor

Bush cere sprijinul democraţilor

Bush cere sprijinul democraţilor
04 Feb 2007   •   13:45

Bush a încercat să obţină sprijinul democraţilor pentru noua sa strategie în Irak. Pentru prima oară de la preluarea funcţiei de preşedinte, George W. Bush s-a adresat reuniunii anuale a democraţilor din Camera Reprezentanţilor. Liderul de la Casa Albă le-a propus congresmenilor să coopereze cu el pentru încheierea conflictului.

Întâlnirea democraţilor a avut loc în Williamsburg, statul Virginia. După discursul ţinut în faţa celor aproximativ 200 de politicieni, preşedintele a participat şi la o reuniune organizată de obicei cu uşile închise. Bush i-a asigurat pe democraţi că rămâne ferm pe poziţii, în ceea ce priveşte noul său plan pentru Irak. Elementul-cheie al noii sale strategii îl reprezintă suplimentarea trupelor din Irak cu 21.000 de soldaţi.

Sunt deschis la dezbateri pe timp de război şi sper că ştiţi acest lucru. Nu sunt adeptul ideii că nu este patriot cel care nu îmi împărtăşeşte convingerile. Puteţi să vă scoateţi din cap acest lucru, dacă unii dintre voi cred asta. Traversăm o perioadă dificilă şi totuşi nu mă îndoiesc că vreţi să protejaţi acest teritoriu la fel de mult ca şi mine. Reuniunea a avut loc în contextul în care Senatul va dezbate, săptămâna viitoare, o rezoluţie de respingere a planului de suplimentare a trupelor.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close