Antena 3 CNN Externe Bush cere eliminarea vizelor pentru europeni

Bush cere eliminarea vizelor pentru europeni

Bush cere eliminarea vizelor pentru europeni
02 Mai 2007   •   17:58

Ambasadorul american la Uniunea Europeană confirmă că preşedintele Bush a înaintat Congresului o propunere de eliminare a vizelor. Decizia este acum la Capitoliu, însă oficialul nu poate preciza momentul la care vor fi eliminate vizele. România studiază în prezent posibilitatea de a se alătura unui grup de lobby pentru urgentarea unei decizii în acest sens.

Problema eliminării vizelor pentru cetăţenii statelor Uniunii Europene - inclusiv pentru români- este acum în mâinile Congresului de la Washington. Anunţul a fost făcut de ambasadorul american la Uniunea Europeana, C. Boyden Gray, după discuţiile de la Casa Albă dintre preşedintele George W. Bush şi liderii europeni.

Ambasadorul american a mai declarat că nu există nicio dată precisă pentru rezolvarea problemei vizelor. Oficialul american s-a limitat să recunoască doar că eliminarea vizelor este o problema ?delicată? pentru europeni şi că Administraţia speră în rezolvarea ei ?justă?.

Ambasadorul american nu a facut nici un fel de mentiune la o posibila eliminare a vizelor pentru statele UE până la sfarşitul acestui an, aşa cum au susţinut diferite publicaţii europene, săptămâna trecută.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close