Antena 3 CNN Externe Bush a evocat curajul profesorului român de la Virginia Tech într-un discurs

Bush a evocat curajul profesorului român de la Virginia Tech într-un discurs

Bush a evocat curajul profesorului român de la Virginia Tech într-un discurs
20 Noi 2007   •   13:33

Curajul profesorului israelian de origine română, Liviu Librescu, a fost salutat de preşedintele american George W. Bush, în discursul său de Ziua Recunoştinţei. Preşedintele a inclus printre exemplele pozitive ale anului trecut, şi pe cea a profesorului român, care a murit murit încercând să salveze viaţa unor studenţi ai săi, în timpul atacului de la Universitatea Virginia Tech, din Statele Unite. Preşedintele a menţionat contribuţia unor eroi naţionali, ca George Washington sau Abraham Lincoln, dar a dat şi exemple ale oamenilor simpli, care au dat dovadă de bune intenţii şi de spirit cetăţenesc.

''De această Zi a Recunoştinţei, ne amintim de multe exemple de americani cu suflet bun, pe care le-am văzut anul trecut. Ne amintim de profesorul de la Virginia Tech, cel care a murit blocând un atacator să intre în clasa sa de curs. Un supravieţuitor al Holocaustului, profesorul Liviu Librescu a văzut tot ce e mai rău în umanitate, iar prin sacrificiul lui, ne-a arătat ce este mai bun'', a spus Bush.

Liviu Librescu, care avea 76 de ani, a fost împuşcat mortal în timp ce încerca să blocheze uşa sălii de clasă, împiedicându-l pe agresor să intre, pentru ca studenţii să se poată salva sărind pe fereastră, de la etajul al doilea al clădirii. Librescu, născut în România, era cetăţean israelian şi a trăit împreună cu soţia sa peste 20 de ani în Statele Unite. Atât Librescu, cât şi soţia sa au fost supravieþuitori ai Holocaustului. Profesorul a murit în ziua comemorării Holocaustului.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close