Antena 3 CNN Externe Tragedie în Israel. Cel puțin 44 de morți într-o busculadă la o sărbătoare religioasă

Tragedie în Israel. Cel puțin 44 de morți într-o busculadă la o sărbătoare religioasă

Tragedie în Israel, în timpul unei sărbători religioase. Zeci de persoane au murit și altele au ajuns în stare gravă la spital în timpul unei sărbători religioase.

o_1f4ggep3j6gi9k51co3do6152hb.jpg
de Laura Dinu    |    30 Apr 2021   •   07:26

Cel puțin 44 de oameni au murit după ce o busculadă de proporții s-a creat în timpul pelerinajului. Alți peste 100 au fost răniți, iar, dintre aceștia, 38 sunt în stare critică. 

Busculada s-a produs după ce ar fi existat o alertă cu bombă, iar oamenii ar fi luat-o la fugă pe scări. Totodată, jurnaliștii de la BBC scriu că o balustradă ar fi cedat. 

Șase elicoptere și zeci de ambulanțe au ajuns la fața locului pentru a-i evacua pe răniți și pentru a le acorda primele îngrijiri medicale. De asemenea, la fața locului a fost amenajat un spital de campanie. 

Peste 100.000 de oameni au participat la pelerinajul de la muntele Meron, pe care primul ministru, Benjamin Netanyahu, l-a descris ca pe un „dezastru de proporții”, Acesta a declarat că se roagă pentru victime.

Această sărbătoare este cel mai mare eveniment organizat în Israel, de la începutul epidemiei SARS-CoV-2, cu un număr extrem de mare de participanți, în ciuda îngrijorării legate de răspândirea virusului. 

×
Subiecte în articol: Israel
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close