Antena 3 CNN Externe Burj Dubai îşi închide punctul de observaţie de la etajul 124

Burj Dubai îşi închide punctul de observaţie de la etajul 124

Burj Dubai îşi închide punctul de observaţie de la etajul 124
08 Feb 2010   •   18:47

Burj Khalifa (sau Burj Dubai), cea mai înaltă clădire din lume, şi-a închis puntea de observaţie situată la etajul 124 din cauza unor probleme cauzate de alimentarea cu energie electrică, relatează www.businessweek.com. Turnul are nevoie de lucrări de mentenanţă, a precizat dezvoltatorul Emaar Properties PJSC, într-un comunicat de presă făcut public luni.

?Probleme tehnice la alimentarea cu energie electrică sunt remediate de subcontractori, iar publicul va fi informat în momentul în care se va redeschide. Oaspeţii care deţin tichete valide pentru vizitarea turnului vor avea opţiunea de a le folosi ulterior sau vor primi banii înapoi?, se arată în comunicatul de presă.

Burj Dubai (sau Burj Khalifa), are peste 800 de metri înălţime. Este atât de înalt încăt se spune că poate fi văzut de la 95 de kilometri distanţă. Are 57 de lifturi, peste 1.000 de apartamente, 49 de etaje de birouri şi un hotel.

Temperatura exterioară este cu 8 grade celsius mai scăzută la vârf decât la baza sa. Inaugurarea a fost oficiată de şeicul Mohammed bin Rashid, conducătorul emiratului, care şi-a instalat, la etajul 124 un punct observaţie.

IMAGINI DE LA INAUGURAREA BURJ DUBAI, CEA MAI ÎNALTĂ CLĂDIRE DIN LUME (4 ianuarie)


Antena3.ro

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close