Antena 3 CNN Externe Bulgarii susţin interdicţia fumatului în public

Bulgarii susţin interdicţia fumatului în public

Bulgarii susţin interdicţia fumatului în public
02 Apr 2007   •   14:33

Bulgarii susţin interzicerea parţială sau totală a fumatului în locurile publice. Aproximativ 96% dintre bulgari aprobă introducerea unei interdicţii totale sau parţiale privind fumatul în locurile publice închise, conform ultimului sondaj de opinie al UE. Sondajul face parte din campania pentru interzicerea fumatului, organizată de comisarul european pentru sănătate Markos Kiprianou şi va continua până pe 15 aprilie.

Între persoanele chestionate se află indivizi de diverse vârste, familii, grupuri şi companii care au scris Ministerului Sănătăţii din Bulgaria. În 84 % dintre mail-urile primite de Ministerul Sănătăţii de la Sofia se insistă asupra unei interziceri totale a fumatului în spaţiile publice închise, în timp ce 11,9% dintre intervievaţi recomandă o interzicere parţială. Dintre persoanele care au trimis mail-uri Ministerului bulgar al Sănătăţii, 2.4% s-au prezentat ca fumători, 5,7% ca foşti fumători şi 82,9% ca nefumători.

O altă componentă a campaniei o constituie crearea unei Cărţi Verzi numită ?Către o Europă liberă de fum de ţigară: opţiuni politice la nivelul UE? . Documentul sugerează adoptarea de măsuri împotriva fumatului în ţările membre ale UE şi prezintă argumente ştiinţifice, sociale şi economice împotriva fumatului. După 15 aprilie, cetăţenii UE vor putea participa la un al doilea studiu pe această temă, participanţii la sondaj urmând să aleagă dintre 14 fotografii color pe cela care urmează să fie tipărite pe pachetele de ţigări.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close