Antena 3 CNN Externe Bulgarii, codaşii UE în materie de Internet

Bulgarii, codaşii UE în materie de Internet

Bulgarii, codaşii UE în materie de Internet
27 Mar 2007   •   11:56

Potrivit statisticilor prezentate de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat), tinerii bulgari cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani se numără printre cei care utilizează cel mai puţin Internetul comparativ cu omologii lor din Uniunea Europeană. Dacă în cazul statelor din UE-25, aproximativ trei sferturi din tineri utilizează Internetul cel puţin o dată pe săptămână, în cazul Bulgariei 47% din populaţia cu vârstă de 16-24 de procente utilizează Internetul săptămânal. Cel mai mare procent de tineri utilizatori de Internet din UE se înregistrează în Olanda (96% din tineri), Danemarca, Finlanda şi Suedia (fiecare cu 94% din populaţia cu vârstă între 16-24 de ani). La polul opus se situează Bulgaria şi Grecia (ambele cu 47%).

Analizând cunoştinţele informatice ale tinerilor (capacitatea de a copia sau muta un fişier, de a conecta sau instala noi dispozitive de genul imprimantă sau mondem etc.) procentul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16-24 care declară că au competenţe IT ridicate este mai mare în UE-25 decât în Bulgaria. Dacă media în UE-25 este de 39% din tineri, în Bulgaria procentul este de 14%. Campioni la acest capitol sunt tinerii din Slovenia (65%), Luxemburg (61%), Danemarca şi Austria (ambele cu 58%).

Un alt indicator sunt achiziţiile pe Internet ale tinerilor. Dacă în cazul tinerilor din UE-25, 26% din populaţia cu vârste cuprinse între 16-24 de ani au declarat că au achiziţionat bunuri şi servicii de pe Internet în ultimele trei luni, în Bulgaria procentul este de 3% la sută din tineri. Lideri la acest capitol sunt tinerii din Germania (48% din populaţie), urmaţi de tinerii din Suedia (45%), Danemarca şi Marea Britanie (ambele cu 41%).

Rompres

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close