Antena 3 CNN Externe Bulgaria. U.E. va introduce în premieră un sistem de monitorizare a fondurilor europene

Bulgaria. U.E. va introduce în premieră un sistem de monitorizare a fondurilor europene

Bulgaria. U.E. va introduce în premieră un sistem de monitorizare a fondurilor europene
12 Iun 2008   •   11:34

Bulgaria va deveni în iunie prima ţară a Uniunii Europene unde va fi introdus un program special conceput pentru controlul absorbţiei fondurilor UE, informează Novinite.com. Monitorizarea va include şi nivelul de completare a proiectelor finanţate de UE, conform unor declaraţii făcute de purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eva Kalujinska, la postul de radio naţional al Bulgariei.

Sistemul se numeşte ?Lotar? şi a fost dezvoltat de Direcţia pentru Politică Regională pentru a ajuta instituţiile bulgare să monitorizeze fondurile europene. Programul va fi introdus în ministerele şi agenţiile care lucrează direct cu fondurile europene şi va fi conectat la un sistem special de monitorizare al Uniunii Europene.

În acest fel, Bruxelles-ul va putea controla direct completarea proiectelor şi plăţile de la cel mai jos până la cel mai înalt nivel, arătând totodată că şi-a pierdut încrederea în structurile şi în responsabilii din Bulgaria. Comisia Europeană a refuzat însă să comenteze motivele pentru care Bulgaria va deveni prima ţară membră a UE cu un asemenea sistem de monitorizare implementat.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close