Antena 3 CNN Externe BULGARIA Turişti români salvaţi de echipele de intervenţie (VIDEO)

BULGARIA Turişti români salvaţi de echipele de intervenţie (VIDEO)

<font color=red>BULGARIA</font> Turişti români salvaţi de echipele de intervenţie <font color=red>(VIDEO)</font>
04 Ian 2008   •   07:58

O echipă BGS a participat la operaţiunile de deblocare a românilor înzăpeziţi la sud de Dunăre. Viscol, drumuri înzăpezite, maşini blocate şi şoferi nervoşi - asta a găsit echipa de salvatori când a ajuns în Bulgaria. Zeci de români erau blocaţi de aproape 24 de ore. Au fost recuperaţi de echipa de intervenţie. Şoferii bulgari au fost şi ei ajutaţi să scape din blocaj. Din cauza zăpezii, utilajele de deszăpezire scoase în stradă de autorităţile locale nu mai făceau faţă situaţiei. La Ruse este stare de urgenţă din cauza vremii.

SALVAŢI DIN BULGARIA:

Ministerul Afacerilor Externe a informat că, potrivit datelor comunicate de Ambasada României la Sofia, la ora 16,00, aproximativ 200 de cetăţeni români se aflau în continuare în Bulgaria. Grupurile de cetăţeni români blocate în localităţile Ţar Kaloian şi Kazanlâc au ajuns la punctul de trecere a frontierei de la Ruse urmând să intre în ţară în cel mai scurt timp posibil. Grupul aflat în incinta unei benzinării din oraşul Razgrad este în aşteptare, existând posibilitatea de a-şi continua călătoria în cursul după-amiezii de vineri către acelaşi punct de trecere a frontierei. Cetăţenii români din regiunea Stara Zagora se deplasează spre Ruse pe ruta Veliko Târnovo - Bjala. În funcţie de condiţiile de trafic, aceştia ar putea ajunge la punctul de trecere a frontierei în cursul acestei seri. Turiştii români aflaţi la Plevna sunt cazaţi în localitate.

24 de turişti români, blocaţi la Nisipurile de Aur
Un grup de 24 de turişti români a rămas şi acum blocat în staţiunea Nisipurile de Aur din Bulgaria. De miercuri, de când vacanţa lor a luat sfârşit, românii au fost nevoiţi să rămână la hotelul la care erau cazaţi, din cauza drumurilor impracticabile. Staţiunea s-a închis însă, iar hotelul a luat decizia să îşi închidă şi el uşile. Nicolae Pangică, unul dintre turiştii blocaţi în Bulgaria, a declarat pentru Antena 3 că toţi cei 24 sunt în pericol să rămână cu bagajele în stradă. Niciun alt hotel nu mai este deschis în staţiune.

?De miercuri de la prânz, nu am primit niciun fel de informaţie. Suntem blocaţi în Bulgaria şi nu ştim ce să facem?, a explicat turistul. Contactat de Antena 3, consulul României la Sofia, Silviu Catană, i-a sfătuit pe turiştii români să rămână în staţiune. Drumul de întoarcere spre România de la Nispurile de Aur este zonă calamitată, fiind complet blocat.

Mărturia unuia dintre turiştii blocaţi:
Silviu Catană, consulul României la Sofia: românii să rămână la Nisipurile de Aur -

Aproximativ 400 de români sunt în continuare blocaţi în Bulgaria din cauza zăpezii şi a viscolului.

Citiţi BULGARIA. Un turist român a fost luat la bătaie de poliţişti

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close