Potrivit demnitarului, Bulgaria va înainta un proiect de decizie pentru suspendarea participării la acest acord.
Aceasta înseamnă că guvernul nu va propune Parlamentului să ratifice ACTA şi că nu vom face nici un pas înainte ca Uniunea Europeană să aibă o poziţie comună, a explicat Traikov.
Decizia în acest sens va fi votată în şedinţa de miercuri a Guvernului.
Sâmbătă, câteva mii de persoane au ieşit pe străzile a 15 oraşe din Bulgaria, pentru a cere ca ţara lor să nu ratifice acordul.
Presa de la Sofia informează marți că autorităţile bulgare au fost avertizate de grupul de hackeri Anonymous. Într-o înregistrare video difuzată pe You tube, Bulgaria este îndemnată să nu ratifice acordul multilateral de combatere a pirateriei pe internet ACTA.
Autorii mesajului semnat de Anonymous afirmă că vor acorda o şansă Bulgariei să se retragă din ACTA. ”Protestul de la 11 februarie a fost unul paşnic, dar următoarele vor fi diferite. Dacă veţi continua să vă bateţi joc de cetăţenii Bulgariei, suntem siguri că următorii paşi ai noştri nu vă vor plăcea”, spune o voce în limba engleză.
Și în România, mii de oameni au protestat la București şi în mai multe oraşe din ţară faţă de Tratatul Comercial Anti-Contrafacere. Manifestanţii au cerut ca acest tratat să nu intre în vigoare pentru că ameninţă viaţa privată. Protestatarilor li s-au alăturat şi cei care cer în continuare, demisia preşedintelui Traian Băsescu.