Antena 3 CNN Externe Bulgaria. Benzinăriile şi duty-free-urile de la graniţele cu statele non-UE, închise

Bulgaria. Benzinăriile şi duty-free-urile de la graniţele cu statele non-UE, închise

Bulgaria. Benzinăriile şi duty-free-urile de la graniţele cu statele non-UE, închise
10 Iul 2008   •   10:47

Pentru a combate contrabanda vamală, Bulgaria a închis, începând de miercuri noaptea, toate magazinele duty-free şi benzinăriile de la graniţele sale cu Serbia, Turcia şi Macedonia, informează agenţia bulgară Focus News. Decizia a fost luată de parlamentul bulgar în mai 2008, după ce Uniunea Europeană a identificat magazinele duty-free ca surse importante de corupţie şi contrabandă.

Magazinele duty-free de la frontierele cu România şi Grecia au fost închise când Bulgaria a aderat la UE, pe 1 ianuarie 2007.

Într-o declaraţie făcută miercuri la punctul de trecere a frontierei de la Kalotina, ministrul pentru afaceri europene, Ghergana Grancearova, a apreciat că închiderea acestor magazine ?pune capăt unei perioade de tranziţie în Bulgaria? şi că ?dacă preedentele cabinete ar fi avut voinţa să ia aceste măsuri, oamenii care lucrau în aceste magazine puteau fi capabili să îşi găsească slujbe mai bune până acum?.

Ministrul Administraţiei de Stat, Nikolay Vasilev, a declarat la rândul său că închiderea magazinelor duty-free au două urmări pozitive. ?Prima este financiară, pentru că mai multe fonduri vor ajunge la bugetul de stat, ca rezultat al descreşterii comerţului lipsit de taxe. În al doilea rând şi cel mai important, imaginea Bulgariei ca ţară are de câştigat?, a spus Vasilev.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close