Antena 3 CNN Externe Bruxelles: Preşedintele Tribunalului Comercial, anchetat pentru corupţie

Bruxelles: Preşedintele Tribunalului Comercial, anchetat pentru corupţie

Bruxelles: Preşedintele Tribunalului Comercial, anchetat pentru corupţie
18 Aug 2009   •   18:41

Preşedintele Tribunalului Comercial din Bruxelles, Francine De Tandt (foto), este anchetat pentru corupţie. Potrivit AFP, ancheta penală a fost cerută de Ministrul belgian al Justiţiei, Stefaan De Clerck.

"Prin intermediul unei sesizări pozitive pe care am trimis-o procurorului general al Curţii de Apel de la Bruxelles, Marc de le Court, i-am ordonat să efectueze o anchetă împotriva doamnei De Tandt", a precizat De Clerk în cadrul unei conferinţe de presă.

Pentru a stabili dacă acuzaţiile de corupţie sunt fondate, procurorul general va numi un judecător de instrucţie. "Trebuie să aflăm ce se întâmplă. Este vorba despre un dosar important pentru Belgia, vreau claritate cât mai repede posibil. Este inadmisibil ca judecătorii să fie suspectaţi de corupţie", a mai spus ministrul.

Judecătoarea De Tandt, în vârstă de 63 de ani, este acuzată de şeful poliţiei judiciare din Bruxelles, Glenn Audenaert, că a acceptat mită pentru a favoriza un avocat specializat în spălarea banilor de la o serie de oameni de afaceri.

Informaţia a fost făcută publică de presa belgiană pe 13 august. Şi alţi magistraţi au fost acuzaţi de corupţie de Glenn Audenaert, care l-a sesizat pe ministrul Justiţiei la începutul lui iulie deoarece, în opinia lui, magistratul a împiedicat în ultimii ani orice anchetă împotriva sa.

Acuzaţiile şefului poliţiei judiciare au fost negate de Francine De Tandt şi de avocat. Ei au denunţat un "complot" organizat de Audenaert întrucât cei doi ar fi atacat câteva dintre cunoştinţele acestuia.

Marţi, comisia pentru Justiţie din Parlamentul belgian a decis să se reunească de urgenţă la 28 august pentru a analiza dosarul de care depinde "credibilitatea instituţiilor democratice belgiene", conform Guvernului.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close