Antena 3 CNN Externe Doi britanici și un marocan, condamnați la moarte de ruși | Au luptat în armata Ucrainei

Doi britanici și un marocan, condamnați la moarte de ruși | Au luptat în armata Ucrainei

Doi britanici și un marocan prinși de forțele ruse în Ucraina au fost condamnați la moarte de un tribunal din Donețk.

britanici capturati ucraina
Sursa foto: Twitter/UkrWarReport
de Alexandra Ionescu    |    09 Iun 2022   •   17:37

Nu doar Ucraina a deshis procese ruşilor arestaţi pe front, ci şi filo-ruşii din regiunile ucrainene.

Doi britanici și un marocan care luptă pentru Ucraina sunt judecaţi în aceste zile. Shaun Pinner, în vârstă de 48 de ani, unul dintre cei doi luptători britanici capturaţi de forţele ruse în Ucraina, riscă pedeapsa cu moartea.

El a recunoscut că a avut „antrenament pentru activităţi teroriste” şi că a încercat să „preia puterea cu forţa”. Celălalt cetăţean britanic, Aiden Aislin, în vârstă de 28 de ani, riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

„Pe baza rezultatelor analizei totalității probelor examinate în ședința de judecată, instanța concluzionează că a fost dovedită vinovăția lui Aslin Aiden, Pinner Sean și Saadun Brahim”, se arată în verdict, potrivit TASS.

Cei trei sunt acuzați că ar fi mercenari, dar familiile celor doi britanici spun că aceștia făceau parte din armata Ucrainei.

Imaginile îl arată pe Aislin pledând vinovat. Tânărul de 28 de ani este prezentat de ruşi ca un mercenar britanic, de fapt el era deja în armata Kievului înainte de invazia rusă şi şi-a luat cetăţenia ucraineană după ce s-a căsătorit în ţară.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close