Antena 3 CNN Externe Brazilia. Oficialii criticaţi din nou pentru defecţiuni pe aeroportul Sao Paolo

Brazilia. Oficialii criticaţi din nou pentru defecţiuni pe aeroportul Sao Paolo

Brazilia. Oficialii criticaţi din nou pentru defecţiuni pe aeroportul Sao Paolo
22 Iul 2007   •   10:22

Noi critici pentru autorităţile braziliene. La câteva zile după dezastrul aviatic de pe aeroportul Sao Paolo, când au murit 200 de oameni, defecţiunile înregistrate la un radar au dat peste cap traficul aerian. 5 curse internaţionale care au decolat de pe aeroportul din Sao Paolo au fost nevoite să se întoarcă, după ce un radar din regiunea amazoniană s-a defectat. Alte zboruri au fost deviate. Au fost afectate şi curse dinspre Statele Unite, Columbia, Panama şi Venezuela. Pana de radar a durat două ore şi jumătate şi, potrivit responsabililor aeroportuari, s-a datorat aparent unei probleme electrice. Cu câteva ore mai devreme, preşedintele brazilian anunţa adoptarea unor noi măsuri de securitate şi construirea unui nou aeroport la Sao Paulo.

Accidentul aviatic produs marţi seară pe aeroportul din Sao Paolo a fost soldat cu moartea a cel puţin 200 de persoane şi a stârnit polemici aprinse în Brazilia.

Potrivit presei, un asemenea accident era de aşteptat, şi aceasta pentru că atât piloţii, cât şi controlorii de trafic s-au plâns în repetate rânduri de faptul că pistele de pe aeroportul din Sao Paolo, cel mai aglomerat din Brazilia, sunt prea scurte şi nu întrunesc condiţiile de siguranţă necesare.

Antena 3
Citiţi articolul DOLIU NAŢIONAL ÎN BRAZILIA DUPĂ CATASTROFA AVIATICĂ

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close