Antena 3 CNN Externe Brazilia. 200 de morţi într-un accident aviatic (VIDEO)

Brazilia. 200 de morţi într-un accident aviatic (VIDEO)

Brazilia. 200 de morţi într-un accident aviatic <font color=red>(VIDEO)</font>
18 Iul 2007   •   10:00

Cel puţin 200 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident aviatic produs marţi noapte pe aeroportul din oraşul brazilian Sao Paolo. O aeronavă Airbus A-320 aparţinând companiei TAM a ieşit de pe pistă în momentul aterizării, a traversat o stradă intens circulată şi s-a izbit de un depozit aflat lângă o benzinărie. În urma dezastrului, au fost decretate trei zile de doliu naţional, fiind vorba despre cel mai grav accident aviatic din istoria Braziliei.

Potrivit unor surse oficiale, piloţii au frânat prea târziu, iar aparatul a ieşit de pe pista prea scurtă. După impact, aeronava a luat foc. 50 de echipaje de pompieri şi ambulanţe au fost trimise de urgenţă la locul dezastrului. Şoselele din apropiere au fost închise circulaţiei, iar populaţia din zonă a fost evacuată. Cel puţin 12 persoane au fost transportate la spital cu arsuri.

Multe victime s-au înregistrat în rândul persoanelor aflate în clădirea avariată la acea oră. Potrivit unor surse oficiale, se pare că pista era udă, în urma precipitaţiilor înregistrate în cursul serii. În mod normal, aeroportul din Sao Paolo este închis, atunci când se înregistrează precipitaţii.

Acesta este cel mai grav accident aviatic din istoria Braziliei, produs la 10 luni de la tragedia din jungla amazoniană, unde un aparat Boeing 737, cu 154 de persoane la bord, s-a ciocnit cu un avion de mici dimensiuni. Toţi pasagerii aeronavei au murit.

Numeroase accidente aviatice s-au produs în ultimii 9 ani în America de Sud. La 20 aprilie 1998, 53 de persoane au murit, după ce un Boeing 727 al unei companii aeriene din Ecuador s-a prăbuşit în Columbia. Două săptămâni mai târziu, un Boeing 737 al armatei peruane s-a prăbuşit în jungla amazoniană din nord-estul ţării. Doar 13 din cele 87 persoane aflate la bord au supravieţuit.

În septembrie 1999, un Boeing 737 s-a prăbuşit pe aeroportul din Buenos Aires, la scurt timp după decolare. 80 de persoane au decedat. La 9 ianuarie 2003, un avion Fokker F-28, cu 42 de pasageri şi 4 membri ai echipajului la bord, s-a prăbuşit în Peru. Nu au existat supravieţuitori.

CEL MAI GRAV ACCIDENT DIN ISTORIA BRAZILIEI:

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close