Antena 3 CNN Externe Boris Johnson a pus mâna pe armă, alături de militarii ucraineni

Boris Johnson a pus mâna pe armă, alături de militarii ucraineni

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a participat la o ședință de instruire alături de membri ai forțelor armate ale Kievului.

Johnson 7
Sursa foto: Twitter @BorisJohnson
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iul 2022   •   11:55

Îmbrăcat în haine militare, Johnson a experimentat aruncarea cu grenada, s-a familiarizat cu un lansator de rachete anti-tanc și a tras cu o mitralieră grea.

Ședința militară la care a participat șeful guvernului de la Londra s-a desfășurat  în Comitatul Yorkshire, săptămâna aceasta, și face parte din efortul la care s-a angajat Marea Britanie pentru a-i instrui pe soldați ucraineni, ca parte a unui pachet de sprijin.

Imaginile, distribuite pe rețelele sociale, sunt însoțite de mesajul:

"Doresc să știți că poporul din Regatul Unit sprijină poporul Ucrainei și că suntem alături de voi în lupta pe care o duceți.  Și sunt absolut convins că puteți învinge și că veți învinge".

Johnson pleacă din funcția de premier după ce partidul său alege un nou lider

Johnson, care a demisionat, luna aceasta, din funcția de lider al Partidului Conservator și va pleca din fruntea guvernului odată cu alegerea noului lider, a precizat că s-a întâlnit cu aproximativ 400 de soldați ucraineni aflați la instruire în Marea Britanie.

"Instruirea militarilor ucraineni se adaugă investițiilor pe care le facem pentru a sprijini Ucraina cu armament", a menționat el.

Conform angajamentului britanic, 10.000 de militari ucraineni urmează să fie instruiți de Regatul Unit la fiecare 120 de zile.

Boris Johnson a precizat că Marea Britanie trimite, de asemenea, în Ucraina, 6.900 de arme anti-tanc și circa 120 de vehicule blindate.


 

×
Subiecte în articol: Boris Johnson militari ucraineni
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close