Antena 3 CNN Externe Bombardierele ruseşti - un ghimpe în coasta americană

Bombardierele ruseşti - un ghimpe în coasta americană

Bombardierele ruseşti - un ghimpe în coasta americană
15 Aug 2007   •   19:30

Bombardierele ruseşti cu rază lungă de acţiune au lansat misiuni în apropierea zonelor de coastă ale Statelor Unite. Potrivit unui comunicat al comandamentului Nord-American de Apărare Aerospaţială, forţele aeriene ale Rusiei au efectuat, în ultimele luni, numeroase exerciţii militare, din ce în ce mai aproape de teritoriul american.

?În cursul ultimelor luni, forţele aeriene ruse au efectuat mai multe misiuni decât în trecut şi din ce în ce mai aproape de teritoriul american?, se menţionează în comunicatul dat publicităţii marţi de Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială. Documentul vine în contextul în care aviaţia rusă a anunţat că bombardiere strategice au efectuat sâmbătă exerciţii în Oceanul Atlantic, Oceanul Pacific, dar şi în apropiere de Polul Nord, în cursul cărora au fost lansate rachete de croazieră.

?NORAD a interceptat avioane ruseşti deasupra apelor internaţionale, în apropiere de Alaska. Comandamentul continuă să supravegheze toate zborurile bombardierelor ruseşti cu rază lungă de acţiune?, se mai precizează în acelaşi comunicat. Cel puţin 30 de avioane utilizate pentru lansarea de rachete nucleare vor fi implicate în mai multe exerciţii programate pentru data de 18 august.

Potrivit agenţiei France Presse, avioanele de luptă ruseşti au survolat, săptămâna trecută, teritoriul din apropierea bazei americane din Guam, în Pacific. Forţele ruse au efectuat, în ultimele luni, numeroase misiuni militare. Pe 20 iulie, Statul Major al armatei norvegiene a semnalat prezenţa bombardierelor ruseşti în Marea Nordului. Acestea au zburat la o altitudine neobişnuită, alertând atât forţele militare norvegiene cât şi pe cele britanice.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close